2011. március 29., kedd

Csirkemell nyárson

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé, 1 gerezd fokhagyma, 7 evőkanál oliva, 3 evőkanál citromlé, 1 tk. enyhe currypor, 1 nagy sárgarépa, só, 1-1 piros és zöld paprika, 2 kis fej vöröshagyma, 6 vékony szelet húsos szalonna, bors

Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt húst 12 kockára vágom, a meghámozott fokhagymát egy tálba átnyomom és 4 evőkanál olivát, citromlevet, curryport keverek hozzá. Majd hozzáadom a húst és lefedve hagyom állni 1 órát. A sárgarépát megtisztítom és felkarikázom, sós vízben 3 percig főzöm és leszűröm. A paprikákat elfelezem, kicsumázom, megmosom és darabokra vágom. A hagymát megpucolom és elnyolcadolom. A húskockákat kiveszem a pácléből és begöngyölöm mindegyiket egy félszelet szalonnába. Egy nyársra 3 húsdarabot tűzök és zöldségekkel váltogatva feltűzdelem és ízesítem só, borssal. A maradék olajban 8-10 percig ropogósra sütöm, közben forgatom és a visszamaradt páclével kenegetem. A pácokat grillsütőben is megsüthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése