2011. március 23., szerda

Töltött pulykamell

Ezt a receptet lehet készíteni pulykemellből és csirkemellből is.

Hozzávalók:
5 dkg szezámliszt, 5 dkg húsos szalonna, 1 db színes paprika, 5 dkg pulykamellfilé v. csirkemellfilé, 10 dkg darált hús, 1 tojás, 1 evőkanál petrezselyemzöld, szárnyas-fűszerkeverék, vagy só,tört pirospaprika, bors, rozmaring egy kevés olivában elkeverve.

Elkészítés:
A szezámmagot ledarálom. A szalonnát kockára vágom, a hagymát felaprítom. A paprikát apró kockára vágom és a húst felszúrom. A szalonnát zsírjában átpirítom, megpárolom benne a hagymát. A zsemlét (paleo: szezámlisztet) összekeverem a darált hússal, tojással, szalonnás hagymával, paprikával, petrezselyemzölddel, ízlés szerint fűszerezem. Előmelegítem a sütőt 160 fokra (gázsütő: 1. fokozat). A húst befűszerezem kívül és belül is, majd megtöltöm a töltelékkel. Betekerem szorosan alufóliába, tepsibe fektetem és megsütöm kb. 45 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése