2011. március 21., hétfő

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán, só, bors, 60 dkg darált hús, zsemle vagy 5 dkg szezámliszt, 1 tojás, hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. tört pirospaprika, petrezselyem, 2 dl tejföl, vagy 2 dl zabtejszin, zsemlemorzsa, paleoban szintén szezámliszt, oliva

Elkészítés:
A padlizsánt megmosom és hosszanti részében ketté vágom. Kivájom a belsejét, megsózom, borsozom.
A húshoz adom a kicsavart, áztatott zsemlét, vagy a szezámlisztet, tojást, vöröshagymát, fokhagymát, jól elkeverem. Ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel. Hozzáöntök 1 dl tejfölt, vagy 1dl zabtejszint, megszórom a zsemlemorzsával (szezámliszttel),hogy könnyen formálható masszát kapjak. A tölteléket elosztom a kivájt padlizsánokba, a tetejét vízes kézzel lesimítom, olajos tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 190 fokon pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése