2011. március 21., hétfő

Aszalt szilvás csirkemell

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemellfilé, 1 dl vörös bor, pici vöröshagyma, gomba, 15 dkg bacon apróra vágva, oliva, só, bors, bazsalikom, 3 dkg zsemlemorzsa (paleosoknak szezámliszt 3-4 ek. szezámliszt)

Elkészítés:
Az aszalt szilvát beáztatom a vörös borba. Megpirítom a bacont, hagymát, gombát, beízesítem só, bors, bazsalikommal ízlés szerint. Hozzáadom a beáztatott szilvát, leveszem a tűzről és hagyom hülni. A csirkemellfilét kicsit kiklopfolom, alufóliára fektetem, kicsit besózom. A töltelékre szórom a morzsát (szezámlisztet) és elosztom a csirkemellfiléken. Feltekerem, kevés olivával meglocsolom, 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig befóliázva megsütöm. Majd kicsomagolom és serpenyőben, forró zsírban átforgatom, hogy piros legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése