2011. március 18., péntek

Kelkáposzta főzelék csirkeszárny pörivel

Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta, pici só, csipet tört pirospaprika, 1 kk. majoranna, 1 tk. oliva, 1 tk. szezámliszt, vagy kókuszliszt (bolti), 8 db csirkeszárny, 2 kisebb fej vöröshagyma, zöldséges ételízesítő, fél zöldpaprika, 1/4 paradicsom, 1 kk.pirosarany, 1 evőkanál zsír.

Elkészítés:
A kelkáposztát megmosom és felszeletelem csíkokra, majd kevés sós, majorannás, zöldséges ételízesítős vízben felteszem főni. Addig kockára vágom a vöröshagymát és kevés zsíron megdinsztelem, pici tört pirospaprika, csipet só, felöntöm kevés vízzel és beleteszem a félbevágott csirkeszárnyakat, a paprikát és paradicsomot. Picit forr, akkor lejjebb veszem a hőfokot és főzöm egy 15 percig a pörköltet, majd beleteszem a pirosaranyat. Készre főzöm.
Ha a kelkáposzta megfőtt, leszűröm a levének nagy részét. Kevés oliván megpirítom a szezámlisztet, egy pici tört paprikát teszek rá és összekeverem, majd belekeverem a kelkáposztába, tüzön egy-két percig kevergetem, míg besűrűsödik.
Tálalásnál a kelkáposzta főzelékre egy kis csirkeszárny pörköltet teszek. Nagyon finom.


Megjegyzés: A kelkáposzta főzeléket lehet maga a kelkáposzta negyedével botmixerrel és 1 tojássárgával is besűríteni, de bevallom őszintén nekem így jobban izlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése