2011. március 22., kedd

Kolbászos muffin

Mindösszesen 3 evőkanál bolti kókuszlisztből készítettem 8 db muffint. (Szilikonos muffinformám kicsit kisebb méretű)

Hozzávalók: (bögre mérete: 2,4 dl)
3 tojás, 20 dkg apróra felkockázott házi kolbász, 2 evőkanál kolbászzsír, 1/2 tk. só, 1/4 tk. vöröshagymapor, 3 evőkanál bolti átszitált kókuszliszt, 1/4 tk. sütőpor, 1/4 bögre sajt.
Fontos, hogy a bolti kókuszlisztet mindig szitáljuk át!
Elkészítés:
Egy serpenyőben picit megpirítom a kolbászt, majd félre teszem. A kolbászzsírt majd felhasználom a tésztánkhoz. Felverem a tojásokat és beleteszem a sót, hagymaport, kolbászzsírt és jól elkeverem. A kókuszliszthez hozzákeverem a sütőport és átszitálva beleöntöm a tojásos masszába. Jól eldolgozom, hogy csomómentes legyen. Hagyom 2-3 percet pihenni, aztán óvatosan hozzáteszem a reszelt sajtot és a kolbászdarabkákat, de ne keverjük túl. Belekanalazom a szilikonos muffinformákba, lehet teljesen tele, aztán előmelegített sütőben sütöm 200 fokon kb. 15-20 percig. Nekem van légkvererésem, ezért az utolsó pár percben rákapcsoltam. Igazán gusztusos eredményt kaptam!





 Sütés előtt

 hozzávalók
kókuszliszt átszitálva



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése