2011. március 22., kedd

Csirkemell pöri zabgaluskával

A zabgaluska recepjét a paleovitalban láttam, de én ezt most emlékezetből készítettem.

Hozzávalók:
1 db csirkemellfilé, 1 nagyobb fej vöröshagyma, oliva, só, bors, tört pirospaprika, szárított zöldségkeverék, 1/2 db paprika, 1/4 paradicsom, pici pirosarany.
Zabgaluska: 1 tojás, pici só, pici szárított zöldségkeverék, 1 evőkanál oliva, 1 kávédarálónyi zabliszt
(ez az adag 1 adag zabgaluska)

Elkészítés:
A csirkemellfiléket felkockázom és a szokásos módon a hozzávalókat beleadva pörköltet készítek belőle.
Az 1 db tojást felverem a pici sóval, szárított zöldségkeverékkel, olivával és belekanalazom a zablisztet és pici vizet öntök hozzá, jól elkeverem és a massza ne legyen se sűrű, se nagyon híg. Forrásban lévő sós, olivás vízbe szaggatom deszkáról késsel a galuskákat, majd készre főzöm pár perc alatt. Leszűröm és olivával meglocsolom. Együtt tálalom a csirkemell pörkölttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése