2011. március 28., hétfő

Petrezselymes pulykaragu leves

Hozzávalók:
50 dkg pulyka apróhús, 2 sárgarépa, 1 paszternák, 1 zöldpaprika, 15 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet), 1 tojássárgája, 2 evőkanál szezámliszt, 1 fej hagyma, 1 liter húsleves leve, vagy 1 húsleves kocka, só, tört pirospaprika, oliva.

Elkészítés:
A pulykahúst kis kockára vágom. Kevés oliván megpirítom a finomra vágott hagymát, leveszem a tűzről és ízesítem só, tört pirospaprikával. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst, a felkarikázott zöldségeket. Jól átpirítom, amíg a hús fehéredik, megszórom 1 evőkanál szezámliszttel. Felengedem vízzel, feloldom benne a húsleveskockát, vagy ha húsleveslevét használok abból kb. 1 litert beleteszek. Addig főzöm, amíg a hús puhulni kezd és hozzáadom a kelbimbót, a darabokra vágott paprikát, majd puhára főzöm. Mielőtt levenném a tűzről hozzákeverem az 1 tojássárgában elkevert 1 evőkanál szezámlisztet és besűrítem vele a levesem, összeforralom és tálalhatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése