2011. március 21., hétfő

Diós muffin

Ezt a receptet Szendi Gábor paleolit szakácskönyvéből készítettem el picit máshogy.

Hozzávalók:
10 dkg darált dió, 3 evőkanál mandula őrölve, 2 evőkanál nyírfacukor, 2 tk. őrölt fahéj, 1 kk. sütőpor, 1 pici reszelt sárgarépa, 3 tojás, 2 evőkanál oliva, 1 db alma kockára vágva, szilikonos muffinsütő.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A darált diót összekeverem az őrölt mandulával, a nyírfacukorral, a fahéjjal és a sütőporral. Egy másik tálban a tojásokhoz hozzáadom a reszelt répát. Jól összedolgozom a száraz és a folyékony alapanyagokat. A masszát belekanalazom a szilikonos muffinformába és a tetejére egy-két almadarabot helyezek és beteszem a sütőbe. Sütöm kb. 35 percig.





Az eredeti recept tartalmaz: mandula helyett szezámmagot, 1 evőkanál apróra vágott diót, 1 narancs felének a levét és reszelt héját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése