2011. március 19., szombat

Tepertős szilvalekváros fülecske

Hozzávalók:
Langyos 1/2 dl joghurt, 1 tk. cukor, 3 dkg élesztő, ebből kovászt készítünk. 1/2 kg liszt, 1 tk. só, 1,5 dl joghurt, 30 dkg tepertő, só, bors, szilvalekvár, tojásfehérje a bekenéshez, porcukor a tetejére.

Elkészítés:
A liszthez, sóhoz, borshoz beleöntöm a kovászt, kidolgozom, 10 percig állni hagyom. Hozzáadok 1,5 dl joghurtot, dagasztom és cipót formálok belőle, letakarom, 10-15 percig állni hagyom. A 30 dkg tepertőhöz, sót, borst hozzákeverem és a cipóhoz dolgozom. Kinyújtom, pogiszaggatóval kiszaggatom, a közepébe szilvalekvárt teszek, fülecskét formálok belőle. Bekenem tojásfehérjével a tetejét és kisütöm. Porcukrot szórok a tetejére, ha kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése