2011. március 18., péntek

Ropogós fokhagymás kenyér

Hozzávalók:
8 dkg darált dió, 10 dkg őrölt szezámmag, 10 dkg zabpehely, 2 kk. sütőpor, vagy 1 kk. szódabikarbóna, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 3-4 gerezd fokhagyma szeletekre vágva, 6 tojás, pici szárított petrezselyem, 2 evőkanál víz.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Összekeverem a liszteket, sót, sütőport vagy szódabikarbónát, szárított petrezselymet, fokhagyma darabokat. A tojásokat szétválasztom és egy másik tálban a fehérjét kemény habbá verem, a sárgájához keverek 2 evőkanál vizet. Összekeverem a tojásokat a száraz alapanyagokkal, egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe elterítem a masszát, majd sütöm 10 percig, aztán ráteszem a tetejére a fokhagyma szeleteket is. Sütöm még olyan 15 percig. A sütőpapírt eltávolítom és rácson hagyom kihülni a kenyeret, kockákra szeletelve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése