2011. március 28., hétfő

Libamáj Waldorf salátával

Hozzávalók:
50 dkg libamáj, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg alma, 30 dkg paszternák, 30 dkg zeller, 1/2 citrom, 1,5 dl házi majonéz, zellerlevél, só, bors.

Elkészítés:
Az almákat megmosom, lehámozom a héját és kimagozom, kockára vágom és meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljon meg. A megpucolt paszternákot és zellergumót felkockázom és citromos, sós vízben megfőzöm, lehűtöm és majonézzel ízesítem. A libamájat felszeletelem, sóval, szeletelt fokhagymával ízesítem. Egy őzgerincformát megtöltök a szeletekkel és 1,5 órán át 80-100 fokon gőzölöm a sütőben. Miután kivettem, finomra lepréselem, míg hűtöm. Tálaláskor a salátát a tányérra helyezem és arra rá a libamájszeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése