2011. március 22., kedd

Narancsos répatorta

Ezt a receptet Jung Andrea receptje alapján készítettem el.

Ime az eredmény:



Az egész adag elég kiadós, jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva, 8 ek. méz, 340 főtt pürésített sárgarépa, 1 narancs reszelt héja, 1/2 narancs leve, 260 g mandulaliszt (őrölt mandula).

Elkészítés:
Sütőt 170 fokra előmelegítem.
A tojássárgáját felverem a mézzel egy tálba, hozzáadom a répapürét, narancshéjat, narancs levét, mandulalisztet. Alaposan összekeverem, a tojásfehérjét kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a masszába. Kb. 50 percig sütöm., tűpróba. 15 perc után a formából kiöntöm és rácson kihűtöm, szeletelem.

Csattos kisebb tortaformába, vagy kis méretű tepsibe süthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése