2011. március 28., hétfő

Zöldségleves zöldspárgával

Tudtátok, hogy a zöldspárga kiváló salaktalanító, sok káliumot tartalmaz és kalóriaszegény. A zöldspárgát csak akkor kell teljesen meghámozni, ha nem szép, amúgy elég a végeit levágni és az alsóharmadát meghámozni.

Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga, 2 szál szárzeller, 3 kis cukkini, 2 sárgarépa, 2 paszternák, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, vagy oliva, 2 húsleveskocka, vagy húsleves leve, só, bors, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:
A spárgát megtisztítom a végeit levágom és darabokra aprítom, a zellert szálaira bontom, megmosom és durvább rostokat alulról felfelé lehúzom. A cukkinit megmosom és csíkokra vágom. A sárgarépát és paszternákot meghámozom, kockázom. A hagymát, fokhagymát apró darabokra vágom. A vajat fazékba megolvasztom és a hagymát, fokhagymát üvegesre pirítom. A ságrarépát és paszternákot hozzáadom, rövid ideig együtt párolom. Felöntöm egy liter vízzel, beledobom a húsleveskockákat (vagy a húsleves levét beleöntöm simán), 10 percig kislángon főzöm. A maradék zöldséget beledobom, megfűszerezem ízlés szerint és az egészet puhára főzöm, a petrezselymet megmosom és apró darabokra vágom és beleteszem a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése