2011. március 28., hétfő

Svéd virslisaláta

Hozzávalók:
2-3 pár főtt virsli, 60 dkg csiperkegomba, 1 vöröshagyma, 4 evőkanál oliva, 1 kk. só, csipetnyi őrölt bors, 1 babérlevél, 15 dkg paradicsompüré (házi sűrű), 1/2 citrom leve, 1-2 evőkanál nyírfacukor ledarálva, rozmaring, kakukkfű.

Elkészítés:
A gombát cikkekre vágom, a finomra felkockázott vöröshagymát a forró oliván üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát, kevergetve továbbpirítom. Megsózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet és fedő alatt alacsony hőfokon 6-8 perc alatt megpárolom. Hozzáadom a paradicsompürét, citromlevet, por xukort, morzsolt rozmaringot, kakukkfüvet. Levéve a tűzhelyről hagyom hűlni. Felkarikázom a főtt virslit és a hideg gombasalátához vegyítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése