2011. március 21., hétfő

Bundás hús bundás zöldségek salátával

A bunda receptjét Szabókiné Jung Andreától tanultam:) köszönet érte.

Hozzávalók:
Húslevesben főtt hús, leginkább csirke, én most karajt csináltam, főtt répa, főtt paszternák, alma, só, szárított zöldségek, 3 tojás, 1 kávédarálónyi szezámpehely, 1 kávédarálónyi zabpehely, pici víz, tavaszi saláta.

Elkészítés:
A húslevesből kiveszem a főtt húst, majd besózom. Addig elkészítem a bundát, a tojásokat szétválasztom és a fehérjét habbá verem. A sárgába pici só, szárított zöldségek összekeverem és a fehérje habját belekeverem. Ledarálom kávédarálón a szezámot és zabpehelyt, aztán jól összedolgozom a masszát és nagyon kevés vizet öntök rá, hogy ne legyen a massza sem híg, sem sűrű. Zsíradékot felhevítek egy seprenyőben és a masszába mártogatom a husikat, répát, paszternákot, a meghámozott, magházat eltávolítom az almáról és kisütöm mindkét oldalukat pirosra.

Tálalás a tavaszi salátámmal, gyöngyhagymával. 1 db sült csirkecombbal. (Tavaszi saláta recept külön található)

1 megjegyzés: