2011. március 19., szombat

Csoki torta főzött krémmel

Hozzávalók:
8 db tojás, 8 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál darált dió, 1/2 csomag sütőpor. Ha háromréget tésztát szeretnénk, akkor még egy fél adagot meg kell sütni, akkor lesz magas a tortánk.
Krémhez: 15 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 egész tojás, 1/2 csomag van.cukor, 1,5 dl tej, 1/2 dl feketekávé, egy kisebb tábla, 20 dkg Rama.

Elkészítés:
A szokásos módon piskóta tésztát készítünk: a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, egy másik tálban a fehérjét kemény habbá. A sárgás krémhez adagolom a darált diót, lisztet és a sütőport, majd jól elkeverem és óvatosan beleforgatom a kemény habot, hogy ne törjön nagyon össze. A tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és az oldalát kivajazom, lisztezem, hogy ne ragadjon oda a tészta. A piskótatésztát beleöntöm a formába és az előmelegített sütő legalsó polcán sütöm és előmelegített sütőben sütöm. Olyan 35-40 percig úgy sütjük, hogy nem nyitjuk ki a sütő ajtóját. Majd még kb. 20 percig sütjük készre. Amikor eláll picit a falától és a teteje nem korcog, akkor jó, de lehet tűpróba is. Kiveszem a formát a sütőből és deszkára borítom a csattosfelét eltávolítom, majd megfordítom és óvatosan az alsó lapot leszedem róla, majd a sütőpapírt lehúzom és hagyom kihűlni a tésztát, kb. 12 órát áll, utána könnyebben lehet szeletelni, vágni, hogy ne morzsálódjon. A krém elkészítése után lehet tölteni és fogyasztani.
A krémhez a hozzávalókat gőz felett állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük, elhtarthat egy ideig lábos falától is függ, ha kihült hozzáadunk 20 dkg Ramat kikeverve.



                                          /Ez most csak 10 tojásból készült/ elsőre nem is olyan rossz:)
Megjegyzés: Ez a tészta könnyebb, mint a sima piskótatészta. A torta tetejét tetszés szerint díszítjük. Nálunk most ostyalap volt rajta, cukrászdában kapható.
      2014 Esztikém szülinapjára készült a torta, főzött csokikrém a tetején pedig cukormáz és díszítések
                                                 első csokikrémem amit főzni kellett
                                                                   torta kenés
                                                                        egy szeletke

2 megjegyzés: